OVER

Paradise found almost always means paradise lost .

Als reizigers denken we vaak dat we er goed aan doen om ergens anders heen te gaan. Maar ondanks onze beste intenties is het vaak toch het geval dat hoe meer bezoekers er komen, hoe meer de bestemming verandert. Wanneer we een onontdekte bestemming gaan ontwikkelen en promoten, zal deze door meer mensen bezocht gaan worden. Dit kan voordelen brengen, maar vaak verliest de bestemming dan ook haar charme.

We moeten dingen anders doen. Daarom benader ik reizen en toerisme op een nieuwe manier. Op Paradise Found draait het allemaal om verantwoordelijk reizen. Dit heeft niet alleen te maken met ecologische duurzaamheid, maar het gaat ook over de impact die toerisme heeft op de lokale cultuur en economie.

Vijf jaar lang heb ik mij gespecialiseerd in de ontwikkeling van duurzaam toerisme door het behalen van een PhD aan de Erasmus Universiteit in 2022. Deze expertise zet ik nu in in de praktijk. Paradise Found is opgericht in 2019 om het (soms grote) gat tussen wetenschap en ‘de echte wereld’ dichten door wetenschappelijke kennis toe te passen in de praktijk. Nu is de situatie omgekeerd. Ik werk samen met overheden, marketing organisaties en toeristische ondernemingen aan duurzame verandering – altijd ondersteund door een wetenschappelijke basis. Ik doe dit op drie verschillende manieren.

Shirley Nieuwland
Oprichter Paradise Found

Photo: Mark Uyl
Foto: Mark Uyl

Ik ben overtuigd van de kracht van samenwerken. Jij ook? Neem dan contact met me op.