OVER

Paradise found almost always means paradise lost .

Dit is een quote die ik een aantal jaar geleden las. Het bleef bij me hangen. Als reizigers denken we vaak dat we er goed aan doen om ergens anders heen te gaan. Maar ondanks onze beste intenties is het vaak toch het geval dat hoe meer bezoekers er komen, hoe meer de bestemming veranderd. Wanneer we een onontdekte bestemming gaan ontwikkelen en promoten, zal deze door meer mensen bezocht gaan worden. Dit kan voordelen brengen, maar vaak verliest de bestemming dan ook haar charme.

We moeten dingen anders doen. Daarom schrijf ik op een andere manier over reizen en toerisme. Op Paradise Found draait het allemaal om verantwoordelijk reizen. Dit heeft niet alleen te maken met ecologische duurzaamheid, maar het gaat ook over de impact die toerisme heeft op de lokale cultuur en economie. 

Als onderzoeker naar toerisme (promovenda) op de Erasmus Universiteit in Rotterdam, deel ik graag mijn inzichten met je zodat deze kennis ook een leven krijgt buiten de wetenschap. Op die manier kunnen we bewuster worden van die impact die we hebben als toeristen. Dit brengt ook de verantwoordelijkheid voor beleidsmakers met zich mee om de ontwikkeling van toerisme in goede banen te leiden. Paradise Found combineert inzichten uit wetenschappelijk onderzoek met mijn eigen reiservaringen. Ik hoop dat ik je hiermee kan inspireren om bewuster op reis te gaan en voor overheden, gemeentes en destinatiemarketing organisaties (DMO’s) om hun bestemming op een duurzamere manier te ontwikkelen.

Shirley Nieuwland
Oprichter Paradise Found

Photo: Mark Uyl
Foto: Mark Uyl

Laten we in contact komen...

Of samenwerken!